Entri yang Kecohabes (Busuk.org)

Saturday, 10 September 2011

Qila Wan Hisham, pelakon awan dania 2 yang sosial


Kalo korang peminat awan dania 2, mesti korang kenal artis ni.. Maaflah, Kecohabes tak tengok cerita tu, so mmg tak kenal lah artis nih. Tak sangka begitu sosial dia nih yea.siap 1 gambar tu mmg xelok la nak tgk. Xserik2 lagi artis di Malaysia ni kan..aduyai..(11 gambar)

Ujian untuk bomba

Korang ingat masa sekolah je yang ade ujian..sampai nak jadi ahli bomba pon ada ujian jugak.. Korang tgk la video nih. Camne ujian nak jadi ahli bomba. Hebat betol 2 orang tu yang bakal jadi ahli bomba.. pantas dan tangkas.. kagum Kecohabes tgk..


Friday, 9 September 2011

Aksi Kucing yang comel

Kucing merupakan salah satu binatang peliharaan yang manja dan comel. Kecohabes pon ada bela kucing dan Kecohabes salah seorang yang minat kucing..Korang tengokla aksi-aksi si comel ni tengah tidur.. Comel gile..Macam-macam posing ada..ehehe! (20 gambar)


Pengemis yang pemurah

Walaupun mereka mengemis, tetapi mereka masih lagi mempunyai sifat kemanusiaan. Mereka masih menderma bagi yang memerlukan. Untuk pengetahuan korang, mereka derma ni untuk diberikan kepada mangsa gempa bumi di Sichuan, China. (8 gambar)


Thursday, 8 September 2011

Gambar Rafidah nampak leher

Seperti yang kita tahu, Rafidah atau nama singkatannya, Fida merupakan salah satu ikon artis yang bertudung. Tetapi Kecohabes pelik tgk cara pemakaian tudung terbaru Fida ni sebab jelas dan terang yang leher dia terdedah. Tudung fesyen mana pulak ni yea? Korang tengokla gambar kat sini.Pandai2 lah korang nilaikan..



Bukan gambar ni yea.. gambar kat dalam =)

Angkat lebih 100 batu bata menggunakan basikal

Korang rasa hebat tak pakcik nih? Cool je dia kan angkat bukan main banyak lagi batu bata dgn menggunakan basikal antik dia je.Terpegun Kecohabes tengok..huhu!Kreatif dia nih..pandai dia susun batu bata tu supaya dapat angkat dalam kuantiti yang banyak. Ce korang cuba pulak..hehe!


Jai KL Gangster penakut

Korang bacelah dialog kat bawah nih.. Sapa kata Jai tu berani? Dia pon penakot jugak. Kalo korang xcaya, korang bace  sendiri..Kecohabes kasi bukti nih..Hahahaha!!


Wednesday, 7 September 2011

Toilet signs yang unik!

Antara koleksi-koleksi toilet signs yang unik di seluruh dunia. Maaflah kalau ade yang lucah sket.. Korang jgn pikir bukan-bukan plak..hehehe! (19 gambar)

Wordless Wednesday


Wordless Wednesday


Tuesday, 6 September 2011

Kejadian rompakan di Shah Alam

Kejadian ni baru je berlaku pada 28 Ogos lepas di Seksyen 15, Shah Alam. Dalam 8 suspek terlibat dalam rompakan ni, 5 org masuk ke dlm kedai dan lg 3 tunggu di luar.. Antara barang2 yang hilang, 1 mesin cashier dan 3 laptop.. Fuh, kenyang penyangak babun tuh ek..~ harap2 pihak polis dapat tangkap penyangak nih..~ Pelanggan yang ilang laptop tu, banyak2 bersabar. Sedikit info ada kat bawah.

Lokasi : Restoran Subur, Seksyen 15, Shah Alam
Tarikh : 28 Ogos 2011
Masa : 3.55pagi - 4.05pagi



Rumah kontena yang cool!

Dari kontena yang berbentuk segi empat tepat je, tapi telah diolah menjadi sebuah rumah yang sangat cool!.. Kreatif sungguh pereka rumah tuh.. Kecohabes xsangka dari kontena je boleh buat jadi sebuah rumah yang besar.. Cume heran sket, kalau lah hujan, bising tak rumah tu nanti?hehehe! (4 gambar)


Monday, 5 September 2011

Konsep Hovercraft Audi Shark

Konsep hovercraft Audi Shark ini direka oleh Kazim Doku yang di dalam pertandingan yang ditaja oleh Audi dan Akademi Milan Domus. Menurut Kazim Doku, rekaannya lebih kepada rekaan yang lebih moden. Kedudukan pemandu hovercraft ini adalah sama seperti motosikal tetapi bentuknya seperti kereta. Kagum Kecohabes tengok rekaan Kazim Doku nih.. Memang menarik rekaan dia.. (4 gambar)


Ejaan sekolah dalam bahasa inggeris

Agak-agak korang la kan, mamat yang buat menda nih blaja sampai tadika je ke eh? Fail lah! hahahah! Tanya budak tadika pon rasa2 nya dorg taw kot eja camna..hehe!


Kerja sambilan superhero

Memandangkan hari raya baru je berlalu, mesti ramai yang sudah kering poket melainkan anak-anak muda yang penuh poket dgn duit raya..hehe! So, superhero pun xterkecuali. Terpaksa lah dorg buat kerja sambilan.huhuh! Korang tgk la sndr..pandai dorg cari duit kan?Kalo korang takda duit tu,boleh lah join dorg skali..hehe!..Layannn~! (11 gambar)

Memo dari Kecohabes

Assalamualaikum semua.. Maaflah sebab lama tak update entri.. Raya lah katakan.. kat kampung pulak takda internet..Amcam raya korang? banyak tak dapat duit raya? bolehlah share dgn Kecohabes nih..hehe! FYI, Kecohabes akan mula update entri pada hari ini dan seterusnya. Maaflah raya aritu tak sempat dan xboleh nak update.. Harap korang semua enjoy and singgah-singgah selalu la yea.. Nantikan update terbaru Kecohabes taw.. Thanks suma.. :) Kecohabes nak kasi duit raya kat korang.. ikhlas utk korang semua.. amik la kat bawah..hehehe! :P


Kecohabes Labels

Pelik (127) Lawak (122) Cool (65) Informasi (60) Unik (57) Bangang (43) Fail (39) Video (38) Worldless Wednesday (18) Serius (16) artis (15) Bola (13) Kereta (11) Awek (10) Sengal (10) China (6) Kreatif (6) Cat (5) Extreme (5) Horror (5) Kucing (5) Malaysia (5) Raya (5) Teknologi (5) Transport (5) rumah (5) Binatang (4) Comel (4) Gabungan (4) Harimau Malaya (4) Iklan (4) Santai (4) perempuan (4) Baby (3) Exam (3) Fesyen (3) Gajet (3) Gamer (3) Japan (3) PC (3) Puasa (3) Ramadhan (3) Sebelum dan selepas (3) Singapore (3) Taik (3) aksesori (3) Bahaya (2) Boy (2) Bra (2) Bulu (2) Buncit (2) Chrome (2) Couple (2) Firefox (2) Game (2) Girl (2) Google Chrome (2) Handphone (2) Internet Explorer (2) Jambatan (2) Keretapi (2) Kosmo (2) Manchester United (2) Mercedes (2) Spongebob (2) Superb (2) Toilet (2) Wedding (2) tv3 (2) 2014 (1) 27 (1) 3D (1) Agama (1) Alien vs Predator (1) Anjing (1) Apple (1) Arab (1) Arsenal (1) Atlet (1) Babi (1) Berbuka (1) Berus (1) Bibir (1) Billionaire (1) Boobs (1) Brazil (1) Budak (1) Bus stand (1) CC (1) Ciplak (1) Cosplay (1) Cover (1) Cun (1) Daim (1) Deodorant (1) Diving (1) Duit (1) Eiffel Tower (1) Fat (1) Filem (1) Foto (1) Friend (1) Gangster (1) Geli (1) Gila (1) Gol (1) Google (1) Gym (1) Hack (1) Hair (1) Halal (1) Hotel (1) Illusion (1) Implant (1) India (1) Indonesia (1) Israel (1) JPJ (1) Jersi (1) Juvana (1) KFC (1) KL (1) Kangkang (1) Kawan (1) Kek (1) Kembar (1) Kesian (1) Kosmetik (1) Liverpool (1) Lukisan (1) MU (1) Manu (1) Mata (1) Memo (1) Menara (1) Mickey (1) Muntah (1) Mynewshub (1) Nakal (1) Optical (1) Pencil (1) Perak (1) Pervert (1) Peti surat (1) Photography (1) Piala Dunia (1) Pink (1) Plat (1) Poster (1) Princess (1) Puteri (1) Rambut (1) Romantic (1) Ronaldo (1) Russia (1) Safee Sali (1) Sharpener (1) SimplySiti (1) Siti Nurhaliza (1) Smart (1) Sokernet (1) Spender (1) Stacy (1) Style (1) Suka-suka (1) Surgery (1) Swimming (1) Syiling (1) TV (1) Teapot (1) Terjun (1) Thumb drive (1) Tindik (1) Tip (1) Typography (1) Urinal (1) Website (1) Weight (1) Weird (1) World Cup (1) Ziana Zain (1) bajet (1) buah-buahan (1) c (1) cinta (1) free (1) fruit (1) gitar (1) ipad (1) lelaki (1) mcd (1) mcdonald's (1) panda (1) photoshop fail (1) receipt (1) seksi (1) teksi (1) telur (1) tingkat (1)