Entri yang Kecohabes (Busuk.org)

Saturday, 6 August 2011

Cara nak dapat Mcdonald's free

Kat bawah ni Kecohabes nk kongsi nak dpt Mcd free..tp korg jgnla buat..haram..hahaha! Kecohabes saje2 nk kongsi ngn korg..lagi2 bulan posa nih kan..kalo bab makanan, laju korg tgk..hehe! Agak2 korg la kan, mamat bawah ni bangang pandai?Jawap jgn xjawap..hehe! Enjoy!


Berus Kosmetik SimplySiti Dari Bulu Babi, Tidak Lepasi Permohonan Halal



KUALA LUMPUR – Keputusan analisa makmal dari Jabatan Kimia mengesahkan sampel berus produk SimplySiti keluaran syarikat milik penyanyi nombor satu negara, Datuk Siti Nurhaliza adalah bulu babi.
Justeru, permohonan produk berkenaan bersama belasan produk lain untuk mendapatkan Sijil Pengesahan Halal Malaysia ditolak oleh mesyuarat Panel Pengesahan Halal Malaysia, demikian menurut sazuya.blogspot.com.

Friday, 5 August 2011

iKLan GANGSTER

Serius lawak doh video nih.. pandai plak dorg ni blakon balik gaya dlm filem KL Gangster tu..  xcaya korg tgk la sndr.. lawak sungguh...Kreatif jgk dorg nih..hahaha! Enjoy!

Rumah 27 tingkat hilang


Lelaki terkaya India mungkin akan kehilangan rumah kediaman beliau apabila terdapat beberapa dakwaan yang menyatakan bahawa tanah bagi rumah tersebut telah dijual secara haram.
Mukesh Ambani, individu ke-9 dalam senarai individu terkaya dunia, telah berpindah bersama-sama isteri dan anak-anak beliau ke Antilia, sebuah kediaman 27 tingkat di Mumbai, tahun lalu.

Jurutera mengaku tipu kajian Internet Explorer


VANCOUVER, Kanada - Satu kajian terbaharu yang menyatakan bahawa pengguna perisian komputer Internet Explorer (IE) memiliki kecerdasan intelektual (IQ) rendah sebenarnya satu penipuan, lapor sebuah akhbar semalam.
Kajian tersebut yang mendakwa bahawa pengguna IE adalah bodoh dijalankan oleh sebuah firma Kanada, AptiQuant.
IE merupakan perisian enjin carian Internet keluaran firma Microsoft yang diasaskan oleh orang kedua terkaya di dunia, Bill Gates.

Thursday, 4 August 2011

Rupa Ronaldo sekarang

Ronaldo merupakan salah seorang penyerang terhebat dari Brazil. Tp skrg dia da bersara dah kalo xsilap. Cube korg tgk rupe dia dulu n sekarang.. same tak?(3 gambar)

Sebelum dan Selepas

Kalo korg tgk pic tu, nampak mcm biase je kan? tp korg xtaw ape fungsi dia.. agak cambest jgk la.. Kat Malaysia xda lagi nih...Kalo ade, share ngn Kecohabes ekk..Kalo korg nak taw ape yg best menda tu, korg kena la tgk ek..hehe! jgn malas2..Enjoy!


SEBELUM

Alien VS Predator jadi kawan

Xsangke Kecohabes.. dorang da xgaduh dah.. mungkin dorg da insaf.. Yela, kan skrg ni bulan Ramadhan..bulan mulia..dorang pon da berubah nak jadi baik..da bertaubat..hehehe! Korg yg len2 tu kalo ade yg gado2,cpt2 la mtk maaf ek..xelok gado2 nih.. layan! (3 gambar)

Wednesday, 3 August 2011

Warden juvana masa tua

Korg tgk la video ni.. kisah Warden juvana masa dia tua.. dia mengamok xpuas ati dengan si daim tu.. Mcm2..smpai tua pon still dendam..haih! Enjoyy!

Wordless Wednesday V6


p/s : Kecohabes suke ari rabu..sbb xyh type pjg2..(pdhal entri Kecohabes sume pendek jek..) hehe!

Pengguna Internet Explorer miliki IQ yang rendah




NEW YORK, Amerika Syarikat (AS) - Satu kajian baharu mendapati para pengguna perisian Internet Explorer (IE) adalah bodoh kerana mereka memiliki purata tahap kecerdasan intelektual (IQ) cuma 80, lapor sebuah akhbar semalam.
Internet Explorer (IE) yang mula digunakan pada awal 1990-an merupakan sistem operasi komputer popular ciptaan firma Microsoft yang diterajui bilionair, Bill Gates.
Kajian tersebut dilakukan oleh firma perunding Kanada, AptiQuant yang menguji 101,326 orang berusia 16 tahun dan ke atas dari pelbagai negara termasuk AS, Kanada, Britain, Australia serta New Zealand.
Mereka diminta mengambil ujian IQ manakala sistem operasi dan lokasi komputer mereka direkodkan menerusi alamat protokol Internet (IP).
Kajian mendapati mereka yang menggunakan IE rata-ratanya hanya memiliki IQ cuma sekadar 80.
Menurut skala IQ, kepintaran manusia normal ialah 100 manakala angka 80 dan ke bawah menunjukkan seseorang itu mengalami terencat akal.
Kajian sama mendapati pengguna sistem operasi Firefox atau Google Chrome memiliki IQ melepasi tahap normal iaitu sekitar 110.
Pengguna sistem operasi Opera atau Camino dikategorikan sebagai paling bijak dengan tahap IQ sekitar 120.
Kajian tersebut merumuskan bahawa IE masih popular dalam kalangan jutaan pengguna kerana ia mudah dan seseorang itu tidak memerlukan IQ yang tinggi untuk menggunankannya.
Credit : Kosmo


p/s : Sape gune IE tu? Ngaku cepat! IQ korg rendah tu..hehe! Seb bek Kecohabes mmg pengguna tegar Chrome + Firefox..hehe..!

Tuesday, 2 August 2011

Spongebob penyebab banjir

Slalunye penyebab banjir ni sbb hujan lebat.. Tp kali ni sbb spongebob plak..jahat sungguh sponge bob nih.. Pasni korg jgnla dok suke lg kt spongebob tu..Korg tgk la gamba kt bawah nih..Kecohabes xtipu woo..hehe!

Anjing ikut cakap

Baguskan anjing tuan nih? Elok je dia duduk atas moto tu..xda nak ikat ape2 pon..mmg ikut cakap tuan dia tu.. Tuan dia pon relax je g usung anjing2 dia tu...Bukan seko, tp 2 eko tu..hebat sungguh..haha! Camne la dia didik anjing2 dia tu kan..Kagum Kecohabes tgk gambar tu..sorry gambar xbape nk clear..huk3..~



p/s : Ce korang try bwk kucen korg duk camtu plak..bleh x die ikut?hehe! :P

Si kembar

Bila sumenye nak muke yang same, cam dlm gambar la jadinye..hahaha!Lawak sungguh! Awek tu yang dah cun2.. jadi makin cun siaoo!!! hehehe! Enjoy!


Monday, 1 August 2011

Ragam ketika berbuka

Selamat berbuka ye korang sume.. amcam hari pertama puasa?ok x? makan byk ke td?huk3..sure sume mcm ular sawa dah..jgn lupe g terawih jap lg.. Kali ni  Kecohabes nk share video je..xpasti la korang da tgk ke blum.. Tp video ni mmg lawak..berkisarkan semasa nk berbuka..Kecoh btol org tu nti..mcm Kecohabes..kah kah kah..korang layan la sndr.. Kecohabes nk siap2 nk g terawih.. Enjoyy!!




p/s : lawak x?lawak x?hahaha!! Mcm2 dorg nihh..~

Sharpener yang cool!

Jarang kita jumpe kat Malaysia ni yg design sharpeners dia pelik2..slalunye yang 20sen tu jela..kat blakang ade cermin..skrg ni xtaw la bape harga die..Ce korg tgk design yang Kecohabes share nih...Sangat cool design sharpeners dia! Barulah semangat sket nk menulis ye x..tp jangan tumpul dahle.. hehe! Enjoy! (11 gambar)

Sunday, 31 July 2011

Selamat Menyambut Ramadhan

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak.. Semoga Ramadhan kali ini lebih diberkati.. Sambil tu, jangan lupe tunaikan macam dalam gambar tu yea... :)  Bulan Ramadhan baru nak mula.. jangan nak ponteng2 posa plak..hehe! Semoga korang suma dapat puasa penuh! Amin. Ikhlas dari Kecohabes..



p/s : Jom sama2 niat puasa sebulan malam ni.. jangan lupe niat pulak ek!! And jangan lupe terawih skali!! =)

Pengisytiharan tarikh puasa

Korg sume da ready ke nk puasa? da ganti dah puasa yang lepas2 yg korang tinggalkan tu? ape2 pon Kecohabes nk ucapkan Selamat Berpuasa ya.. semoga mendapat keberkatan pada bulan Ramadhan kali ini..Enjoy video pengisytiharan tarikh puasa.. 

Website Singapore kena hack

Baru2 ni Malaysia baru je kalah dengan Singapore dlm kelayakan ke Piala dunia 2014 Brazil... Tp Kecohabes dpt info yg hacker dari Malaysia iaitu M43L Tro0p3rs telah hack web Singapore..Sedikit gambar berada di bawah nih.. Aduyai.. Mmgla kita kalah,tp xperlulah nak hack web Singapore tu.. Siap ada gambar safee sali n lagu yg kurang enak didengar..huuu...Korg bleh tgk web tu kat link sini





Kecohabes Labels

Pelik (127) Lawak (122) Cool (65) Informasi (60) Unik (57) Bangang (43) Fail (39) Video (38) Worldless Wednesday (18) Serius (16) artis (15) Bola (13) Kereta (11) Awek (10) Sengal (10) China (6) Kreatif (6) Cat (5) Extreme (5) Horror (5) Kucing (5) Malaysia (5) Raya (5) Teknologi (5) Transport (5) rumah (5) Binatang (4) Comel (4) Gabungan (4) Harimau Malaya (4) Iklan (4) Santai (4) perempuan (4) Baby (3) Exam (3) Fesyen (3) Gajet (3) Gamer (3) Japan (3) PC (3) Puasa (3) Ramadhan (3) Sebelum dan selepas (3) Singapore (3) Taik (3) aksesori (3) Bahaya (2) Boy (2) Bra (2) Bulu (2) Buncit (2) Chrome (2) Couple (2) Firefox (2) Game (2) Girl (2) Google Chrome (2) Handphone (2) Internet Explorer (2) Jambatan (2) Keretapi (2) Kosmo (2) Manchester United (2) Mercedes (2) Spongebob (2) Superb (2) Toilet (2) Wedding (2) tv3 (2) 2014 (1) 27 (1) 3D (1) Agama (1) Alien vs Predator (1) Anjing (1) Apple (1) Arab (1) Arsenal (1) Atlet (1) Babi (1) Berbuka (1) Berus (1) Bibir (1) Billionaire (1) Boobs (1) Brazil (1) Budak (1) Bus stand (1) CC (1) Ciplak (1) Cosplay (1) Cover (1) Cun (1) Daim (1) Deodorant (1) Diving (1) Duit (1) Eiffel Tower (1) Fat (1) Filem (1) Foto (1) Friend (1) Gangster (1) Geli (1) Gila (1) Gol (1) Google (1) Gym (1) Hack (1) Hair (1) Halal (1) Hotel (1) Illusion (1) Implant (1) India (1) Indonesia (1) Israel (1) JPJ (1) Jersi (1) Juvana (1) KFC (1) KL (1) Kangkang (1) Kawan (1) Kek (1) Kembar (1) Kesian (1) Kosmetik (1) Liverpool (1) Lukisan (1) MU (1) Manu (1) Mata (1) Memo (1) Menara (1) Mickey (1) Muntah (1) Mynewshub (1) Nakal (1) Optical (1) Pencil (1) Perak (1) Pervert (1) Peti surat (1) Photography (1) Piala Dunia (1) Pink (1) Plat (1) Poster (1) Princess (1) Puteri (1) Rambut (1) Romantic (1) Ronaldo (1) Russia (1) Safee Sali (1) Sharpener (1) SimplySiti (1) Siti Nurhaliza (1) Smart (1) Sokernet (1) Spender (1) Stacy (1) Style (1) Suka-suka (1) Surgery (1) Swimming (1) Syiling (1) TV (1) Teapot (1) Terjun (1) Thumb drive (1) Tindik (1) Tip (1) Typography (1) Urinal (1) Website (1) Weight (1) Weird (1) World Cup (1) Ziana Zain (1) bajet (1) buah-buahan (1) c (1) cinta (1) free (1) fruit (1) gitar (1) ipad (1) lelaki (1) mcd (1) mcdonald's (1) panda (1) photoshop fail (1) receipt (1) seksi (1) teksi (1) telur (1) tingkat (1)