Entri yang Kecohabes (Busuk.org)

Saturday, 5 May 2012

Awek cosplay

Biasanya gadis cosplay pasti mencairkan mata lelaki-lelaki miang. Jadi entri kali ini sangat sesuai untuk golongan lelaki sebegitu. Jadi, jangan lepaskan peluang untuk lihat awek-awek cosplay. Peringatan, pastikan korang sediakan plastik kosong di sebelah.. (15 gambar)

10 rumah bawah tanah yang unik

Jarang kita dapat lihat rumah bawah tanah. Pada zaman dahulu, manusia bermula hidup dengan tinggal di dalam gua, dan ada yang tinggal di bawah tanah. Disini Kecohabes nak kongsi rumah-rumah bawah tanah yang rasanya semakin menjadi trend kerana keunikannya. (10 gambar)

Cave House in Festus, Missouri

Monday, 30 April 2012

Hanya di Russia

Sebelum ni Kecohabes ada kongsi gambar "Hanya di Jepun". Korang boleh tengok kat sini. Kali ni Kecohabes kongsi gambar Hanya di Russia pulak.. Kadang-kadang bila tengok gambar macam ni, macam-macam ragam ada..hehe! (15 gambar)

Perenang Jepun yang gila

Siapa kat sini yang terer acara renang, bolehlah praktikkan skill korang macam perenang Jepun ni.. mesti menang no.1 punyalah. Kuat betul orang yang paling bawah tu yea..hehe~! (Video)

Sunday, 29 April 2012

Gadis menyerupai patung Barbie

Valeria Lukyanova, gadis yang berumur 21 tahun ini melakukan perubahan pada wajahnya semata-mata ingin menjadikan rupanya seperti patung Barbie. Kecohabes rasa muka asalnya lagi lawa dari yang sekarang.. (7 gambar)

Sebelum


Saturday, 28 April 2012

10 modifikasi kereta yang gila

Siapa yang rasanya dirinya tak sayang kereta, bolehlah cuba modifikasi kereta korang macam dalam gambar ni. Pasti popular pastu.. semua orang pandang..xkelip-kelip mata..hehe! (15 gambar)


Hanya di Jepun

Kalau nak tengok gambar-gambar kat bawah ni, hanya terdapat di Jepun je. Jepun pun tak kurang hebatnya aksi pelik-pelik ye. Lebih kurang macam China pulak. Bagi yang belum tengok aksi di China, korang boleh lah klik kat sini . (10 gambar)

Thursday, 26 April 2012

Menara manusia yang menakjubkan

Setiap musim panas di Catalonia, Sepanyol, pasukan "Castellers" bersaing diantara satu sama lain untuk membuktikan pasukan yang mana boleh membina menara manusia yang tertinggi. Setiap bandar Catalan mempunyai wakil pasukan mereka sendiri yang terdiri daripada lelaki, wanita dan kanak-kanak. Mereka membentuk menara manusia yang tinggi dan kanak-kanak berada diatas sekali bagi mengurangkan beban di bawah. Mari kita saksikan gambar di bawah. (10 gambar)

Wednesday, 25 April 2012

20 gambar modifikasi PC yang ekstrem

Kepada yang gila PC, pernah tak terfikir nak buat PC korang sampai tahap gaban camni? Kecohabes yang gila PC pon xpernah pikir nak buat yang gila-gila cam dalam gambar ni. Sampai da tiada rupa PC dah. Huhu. Sangat cool dan rare! (20 gambar)

Situasi yang hanya berlaku di China

Kalau gambar yang pelik lagi merepek ni, mesti banyak terdapat di China. Jom layan gambar-gambar yang jarang kita lihat. (12 gambar)

Tuesday, 24 April 2012

10 Iklan Eskalator yang kreatif

Ada tak iklan-iklan eskalator yang kreatif macam ni di Malaysia?Kecohabes belum pernah nampak lagi iklan camni..Kreatif betul designer iklan tu yea. (10 gambar)

10 cincin yang pelik

Kalau korang pakai suka-suka, bolehlah.. Jangan buat cincin tunang pulak yea..hahaha! (10 gambar)

Monday, 23 April 2012

10 Balkoni yang menarik

Super cool kalau dapat balkoni macam ni. Mesti hari-hari nak lepak balkoni punya lah. Tapi hanya terdapat di luar negara je. Kalau korang nak, korang buatlah sendiri ye..hehe! (10 gambar)

9 gambar manusia yang obesiti

Kalau kita dengar iklan di radio, Malaysia diantara negara yang penduduknya mengalami obesiti. Korang kawal lah pemakanan korang tu yea. Kalau tak nak jadi macam dalam gambar di bawah nih. Sampai xmampu nak bergerak sendiri dah.. Kan dah susahkan orang lain.. (9 gambar)


Thursday, 12 April 2012

Gambar Neelofa semasa di ABPBH 2011

Sedikit gambar Neelofa yang diambil semasa berlangsungnya ABPBH di Genting Highlands. Seksi jugak Neelofa ni yea. (4 gambar)

Monday, 9 April 2012

Zed Zaidi marahkan Aaron Aziz


Tak sampai 24 jam  Aaron Aziz menang dua trofi di Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2011 semalam, dah ada ‘bunyi’ orang yang tak berpuas hati dengan kejayaannya. Orang yang dimaksudkan itu adalah Zed Zaidi. Dia meluahkan perasaannya itu dalam laman twitternya.

Saturday, 7 April 2012

Kek yang pelik

Ganas betul kek-kek ni. Korang berani ke nak makan kalau ni kek harijadi korang? Geli Kecohabes tengok. Memang pelik sungguh. (12 gambar)

Thursday, 29 March 2012

Angry Bird Versi 80 an

Kalaulah Angry Bird sudah ada pada zaman dulu, mesti da jadi legend macam game Mario jugak. Kreatif orang yang sanggup buat game Angry Bird versi dulu-dulu.. (Video)



Wednesday, 28 March 2012

Perempuan bertudung mulut cabul

Jika kita hendak komen sesuatu status di Facebook, pastikan ia tidak melampau batas. Lagi2 bila anda seorang perempuan yang bertudung.. Harap berubahlah ye.. (2 gambar)



Tuesday, 27 March 2012

10 perabot yang pelik berinspirasikan manusia

Perabot macam ni pun ada ya. Berani ke korang nak tengok perabot ni malam-malam? Kreatif tapi tak bertempat pulak..Yang agak lucah pun ada. Nasib baiklah takda di Malaysia ni. (10 gambar)

Sunday, 25 March 2012

Awal Ashaari melamar Scha Alyahya

Awal Ashaari melamar Scha secara live semasa Scha mengendalikan program Propaganza di Astro Ria. Fuh, Live tu beb.. Bukan senang.. Scha kelihatan terkejut dan tak sangka Awal akan melamar secara live. Terdapat video di bawah ini. Kecoabes doakan semoga diorg kekal ke jinjang pelamin. (Video)



Friday, 23 March 2012

Fesyen rambut yang wajib ditiru

Bagi yang tercari-cari fesyen rambut yang menarik, korang bolehlah cuba macam dalam gambar ni. Nescaya orang ramai akan memberikan tumpuan yang lebih kat korang.Lupa nak mention, untuk lelaki yea. Tapi kalau  perempuan nak cuba pon boleh jugak. Cubalah! (15 gambar)



Wednesday, 21 March 2012

9 gambar jejaka yang hensem di dunia

Terdapat gambar-gambar jejaka yang boleh membuatkan kaum wanita terpukau. Pilih-pilihlah ye. Jangan malu-malu..banyak pilihan..hehe!(9 gambar)

Monday, 19 March 2012

Gambar Isteri tomok yang hamil 7bulan

Beberapa keping gambar Tomok dan isteri yang sedang hamil 7 bulan.. Sweet kan mereka. Gambar ini diambil semasa mereka berjalan-jalan di Universal Studio, Singapura. (4 gambar)

Burger yang unik

Kalau di Malaysia, Kecohabes rasa burger yang unik terdapat di Wangsa Maju seksyen 2. burger bakar bertingkat tu. sangat sedap.. Tapi korang kena bersabar sebab kena beratur panjang. Kat bawah ni antara burger-burger unik dia dunia. Jom..!(12 gambar)


1UP Mushroom Burger

Sunday, 18 March 2012

Tempat letak pen dan pensel yang pelik

 Pilihlah mana-mana yang berkenan ye. Tak pasti sama ada dijual di Malaysia. Kalau di Malaysia, biasanya yang simple je kan.. (10 gambar)

Thursday, 8 March 2012

Gambar banjir di Kuala Lumpur 7 Mac 2012

Sedikit gambar banjir di Kuala Lumpur yang berlaku semalam.. Kg Baru antara yang mengalami banjir jugak.Nasib baik kampus Kecohabes tak masuk air.. Kalau tak mesti cuti lama..kekeke! (8 gambar)

Tuesday, 28 February 2012

Calculator trick

Siapa yang ada kalkulator CASIO yang korang guna nak buat add math tu, boleh la cuba trick ni.. Mana tau menjadi. Cuba dulu baru tau..hehe! Selamat mencuba! (Video)


Friday, 17 February 2012

Pendrive yang cool

Kat Malaysia kalau yang unik pon, bentuk kamera, katak, xda lagi yang rare macam dalam gambar ni.. Jom tengok.(12 gambar)

Thursday, 16 February 2012

Ibu bapa yang fail (Part 1)

Sebelum ni Kecohabes ada kongsi entri berkenaan ibu bapa yang fail. Korang boleh tengok kat sini. Tak sangka ramai juga ibu bapa yang fail ya..Kesian tengok anak-anak diorang ni Tak sayang anak betul..Huhu (14 gambar)

Tuesday, 14 February 2012

12 muka hadapan majalah yang fail

Korang tengok, korang nilai kan sendiri yea. (12 gambar)

Saturday, 11 February 2012

Manchester United VS Liverpool streaming

Kepada sesiapa yang nak tengok online streaming bola nanti, boleh cek link kat bawah ni yea. Kalau xrunning, Kecohabes mtk maaf..sbb Kecohabes just shares je dengan korang..  :)


Friday, 10 February 2012

Facebook timeline

Kepada korang yang telah bertukar Facebook timeline, jangan sedih n berkecil hati.. Ada yang bagus jugak Facebook timeline ni..Korang boleh design header korang ngan profile picture korang macam gambar ni.. Unik dan menarik..Ce korang cuba pulak..pasti mengancam! (15 gambar)

Gambar-gambar yang fail

Cuba korang cari sebab apa gambar tu fail.. Kalo korang dapat cari, korang memang hebatlah.. (senang je tu..mesti nampak punya..hehe) (18 gambar)


Thursday, 9 February 2012

Jaringan backwards gol yang sangat menarik!

Jaringan backwards goal yang dijaringkan oleh Rodrigo Palacio sangat menarik. Bayangkan walaupun sukar, tetapi penyerang Argentina ini masih boleh menjaringkan gol. Korang boleh lihat video di bawah ni..





Wednesday, 8 February 2012

Kantoi curi motor di Giant Kelana Jaya

Sepandai-pandai tupai melompat,akhirnya jatuh ke tanah juga.. Tu lah, ada kaki, tangan, sihat tubuh badan tapi taknak kerja halal, mencuri je tahu..kan da kena cekup. Seronok je guard tu belasah.. Dah la curi motor guard pulak tu.. Silap la bai.. Sendiri buat, sendiri tanggung.. (Video)

Aaron Aziz versi dR.Rozmey

Siapa yang gilakan Aaron Aziz, kena tengok gambar dibawah.. Mesti korang anti Aaron Aziz pasnih.. Jangan sedih ek..hahaha! (2 gambar)

Tuesday, 7 February 2012

Lampu isyarat yang menarik

Kreatif jugak kan kalau buat lampu isyarat macam ni.. Bolehlah attract pemandu2 suh tengok lampu isyarat tu.. Sekurang2nya manalah tau diorang ikut peraturan,kan.. Tapi lampu isyarat ni takda lagi di Malaysia yea. Kenalah ke luar negara kalau nak tengok. Papepon, gambar yang last skali sgt kreatif..hahah! (11 gambar)


15 telefon awam yang pelik

Mesti kita tak pernah tengok telefon awam yang pelik kan? Kat Malaysia ada ke ek?Sebab Kecohabes tengok semuanya design yang biasa sahaja. Biar design dia pelik dan unik asalkan telefon tu boleh guna, kan? Hehe! Jom tengok (15 gambar)

Monday, 6 February 2012

16 pagar rumah yang fail

Kalau korang nak buat rumah nanti, pastikan design pagar rumah korang tu elok2..Jangan fail macam dalam gambar ni pulak. Bentuk lucah pon ada..aduyai.. Macam2 ragam sungguh.. (16 gambar)

Bentuk badan yang menggiurkan

Ada tak pembaca Kecohabes mempunyai bentuk badan camni? Kalau ada, cepat2lah ye memulakan aktiviti beriadah. Mana yang terlebih besar tu, macam terover pulak..Seram sejuk Kecohabes tengok..hehe~! (12 gambar)

Sunday, 5 February 2012

USB hub yang unik

Ingatkan USB hub yang ada kat Lowyat tu da cukup unik dah. Tapi rupanya banyak lagi yang unik.. Bentuk robot pon ada. Jom tengok! (10 gambar)

Friday, 3 February 2012

10 tight yang pelik

Bagi perempuan yang gemar gunakan tight, konon2nya cun la sangat kan bila pakai tight + skirt, bolehlah cuba tight2 kat bawah.. Mana tau korang akan bertambah cun melecun.. (10 gambar)

Friday, 27 January 2012

Penyanyi asal lagu doraemon

Korang mesti kenal kartun Doraemon kan?Tapi korang mesti tak kenal penyanyi lagu tersebut. Lagu yang korang duk nyanyi2 masa kecil2 dulu, penyanyi asalnya ada dalam video ni. Jom kita layan dan selamat kembali ke zaman kanak2! (Video)

Tuesday, 24 January 2012

Blogserius kena hack

Pasti korang semua kenal blogserius kan? kalau tak kenal,pergi terjun lombong.. Blogserius telah dihack hari ini iaitu 24 Januari / Selasa.  Blogserius telah dihack oleh hacker yang menggelar dirinya Cod3br34k. Sedikit pesanan telah ditinggalkan oleh hacker tersebut. Setakat jam 2.31pm, entri hack tersebut masih lagi terpapar .Sehebat2 blogserius, kena jugak hack oleh hacker kan? Kat bawah ada sedikit screenshot untuk tatapan korang. (2 gambar)

Monday, 23 January 2012

Lelaki gatal kantoi

Kesian lelaki-lelaki gatal tu, ingatkan dia da sedap sangat, sekali mak ai, kecewa tahap gaban.. Kepada lelaki-lelaki kat luar sana, jangan gatal2..nanti kena macam dalam video ni pulak..hehe!(Video)

Saturday, 21 January 2012

Izwan Pilus meninggal dunia (video)

Sesiapa yang kenal dengan lagu "Kembali Senyum", penyanyi asalnya Izwan Pilus, abg kepada Aril AF telah kembali menemui illahi semalam di Hospital Ampang akibat jangkitan kuman dalam darah.Beliau meninggal dunia pada usia yang muda iaitu pada umur 33 tahun. Dibawah Kecohabes sertakan video situasi di Hospital Ampang. Sama-sama kita sedekahkan Al-Fatihah.. (Video)

Friday, 20 January 2012

Kek yang unik

Siapa mahukan kek yang unik? Dibawah ni ada jawapannya. Walaupun unik, tetapi ada jugak kek yang comel-comel gitu..hehe!Sesuai untuk kaki-kaki gamers.. (12 gambar)

7 produk yang lucu

Kalau korang jenis yang suka simpan barang2 yang pelik2..boleh la berkira-kira untuk beli macam gambar kat bawah ni ye..Ada sedikit lucah..huhu~sorry.. (7 gambar)

Tuesday, 17 January 2012

Apa yang tak kena?

Cuba korang tengok sendiri apa yang tak kena?Tidak sengaja atau disengajakan?hehe!(2 gambar)


Iklan proton saga yang klasik

Mesti ada yang tak pernah tengok iklan ni lagi.. Ntah2 ada yang belum lahir lagi kan..Mehla tengok.. unik jugak iklan lama2 ni..hehe!


Friday, 13 January 2012

Screenshot chatting yang lawak

Kat bawah ni adalah gambar2 yang lawak semasa tengah berchatting menggunakan Chatroulette. Situasi camtu pernah terjadi tak kat korang? Lagi2 gambar yang no.1 tu..hehe! (15 gambar)

Kecohabes Labels

Pelik (127) Lawak (122) Cool (65) Informasi (60) Unik (57) Bangang (43) Fail (39) Video (38) Worldless Wednesday (18) Serius (16) artis (15) Bola (13) Kereta (11) Awek (10) Sengal (10) China (6) Kreatif (6) Cat (5) Extreme (5) Horror (5) Kucing (5) Malaysia (5) Raya (5) Teknologi (5) Transport (5) rumah (5) Binatang (4) Comel (4) Gabungan (4) Harimau Malaya (4) Iklan (4) Santai (4) perempuan (4) Baby (3) Exam (3) Fesyen (3) Gajet (3) Gamer (3) Japan (3) PC (3) Puasa (3) Ramadhan (3) Sebelum dan selepas (3) Singapore (3) Taik (3) aksesori (3) Bahaya (2) Boy (2) Bra (2) Bulu (2) Buncit (2) Chrome (2) Couple (2) Firefox (2) Game (2) Girl (2) Google Chrome (2) Handphone (2) Internet Explorer (2) Jambatan (2) Keretapi (2) Kosmo (2) Manchester United (2) Mercedes (2) Spongebob (2) Superb (2) Toilet (2) Wedding (2) tv3 (2) 2014 (1) 27 (1) 3D (1) Agama (1) Alien vs Predator (1) Anjing (1) Apple (1) Arab (1) Arsenal (1) Atlet (1) Babi (1) Berbuka (1) Berus (1) Bibir (1) Billionaire (1) Boobs (1) Brazil (1) Budak (1) Bus stand (1) CC (1) Ciplak (1) Cosplay (1) Cover (1) Cun (1) Daim (1) Deodorant (1) Diving (1) Duit (1) Eiffel Tower (1) Fat (1) Filem (1) Foto (1) Friend (1) Gangster (1) Geli (1) Gila (1) Gol (1) Google (1) Gym (1) Hack (1) Hair (1) Halal (1) Hotel (1) Illusion (1) Implant (1) India (1) Indonesia (1) Israel (1) JPJ (1) Jersi (1) Juvana (1) KFC (1) KL (1) Kangkang (1) Kawan (1) Kek (1) Kembar (1) Kesian (1) Kosmetik (1) Liverpool (1) Lukisan (1) MU (1) Manu (1) Mata (1) Memo (1) Menara (1) Mickey (1) Muntah (1) Mynewshub (1) Nakal (1) Optical (1) Pencil (1) Perak (1) Pervert (1) Peti surat (1) Photography (1) Piala Dunia (1) Pink (1) Plat (1) Poster (1) Princess (1) Puteri (1) Rambut (1) Romantic (1) Ronaldo (1) Russia (1) Safee Sali (1) Sharpener (1) SimplySiti (1) Siti Nurhaliza (1) Smart (1) Sokernet (1) Spender (1) Stacy (1) Style (1) Suka-suka (1) Surgery (1) Swimming (1) Syiling (1) TV (1) Teapot (1) Terjun (1) Thumb drive (1) Tindik (1) Tip (1) Typography (1) Urinal (1) Website (1) Weight (1) Weird (1) World Cup (1) Ziana Zain (1) bajet (1) buah-buahan (1) c (1) cinta (1) free (1) fruit (1) gitar (1) ipad (1) lelaki (1) mcd (1) mcdonald's (1) panda (1) photoshop fail (1) receipt (1) seksi (1) teksi (1) telur (1) tingkat (1)