Entri yang Kecohabes (Busuk.org)

Friday, 30 December 2011

Beribu sesalan cover

Kalau korang free, cube dengar beribu sesalan cover ni.. Sedap tak? Mesti korang suka punyer...Sebab suara dia unik, lain dari yang lain. Kalau berminat nak sign contract,bleh call no dia kat part last skali..Chow! (Video)


Perabot yang pelik

Mungkin sesetengah mengatakan perabot ni unik, tp bagi Kecohabes, ia menakutkan..Ada ke orang nak beli perabot camtu ek? Pelik sangat tengok.. Korang nilaikanlah sendiri..mana tau ada yang korang minat..hehe! (15 gambar)


Thursday, 29 December 2011

Perkampungan bersebelahan landasan kereta api

Sebuah perkampungan di  Hanoi dianggap antara yang berbahaya kerana terletak bersebelahan dengan landasan kereta api. Ia dikenali sebagai Kham Thien, Hanoi, Vietnam. Bangunan kediaman penduduk terletak di kiri dan kanan landasan tersebut sepanjang 200 meter.Walaupun pihak berkuasa telah memberikan amaran, tetapi penduduk di sini masih lagi tinggal di kawasan tersebut.

Laut Aral yang telah semakin lenyap

Laut Aral terletak di antara Kazakhstan dan Uzbekistan dan merupakan laut yang keempat terbesar di dunia. Laut yang seluas 68000 km persegi kini hanya 10% sahaja yang tinggal daripada saiz asal. Kejadian ini berlaku adalah disebabkan lencongan sungai pada tahun 1960. Lencongan ini mengurangkan aliran masuk sungai menyebabkan Laut Aral berubah secara mendadak. Mungkin Laut Aral akan hilang sepenuhnya menjelang tahun 2020.

Wednesday, 28 December 2011

15 gambar alam semula jadi yang pelik

Tengoklah dengan berhemah dan hilangkan pemikiran warna biru di fikiran anda buat seketika ye.hahaha! (15 gambar)

Monday, 26 December 2011

Rekabentuk apartment yang kreatif

Antara rekabentuk apartment yang kreatif yang tak pernah kita lihat. Bila la design camni nak ada kat Malaysia nanti ek..huhu. Agak2 korang cool tak? (10 gambar)

Thursday, 22 December 2011

Tempat tidur binatang peliharaan yang cool

Korang pasti ada binatang peliharaan kan? Atau pernah ada. Sangat cool dorang design tempat tidur untuk binatang tu.. Kalau ada kat Malaysia, Kecohabes nak sambar 1 la.. Tengok binatang2 tu selesa je landing.. Hehe! (12 gambar)

 Giant Croc Pet Bed


Wednesday, 21 December 2011

Adam Adli hampir ditumbuk (Video)

Korang kenal Adam Adli? Kalau korang tak kenal, korang boleh google sendiri ek..Kecohabes xlayak nak explain pasal ni..Kecohabes hanya nak share video yang Adam Adli Hampir ditumbuk..Korang boleh skip sampai ke min 1.08. Korang nilaikan sendiri la yea..

10 pencangkuk dinding yang pelik

Selalunya korang tengok design yang biasa je kan? Kalau lain pun, dari barang IKEA.. Cuba korang tengok design2 yang ni pulak.. Kreatif pun ada, pelik sangat pun ada..Korang nilai2 kan sendiri..hehe (10 gambar)

Saturday, 17 December 2011

BMW Fasha hilang




KUALA LUMPUR - Pelakon terkenal, Fasha Sandha mengalami kerugian kira-kira RM300,000 apabila kereta jenis BMW 325i miliknya lesap, dipercayai dicuri di kawasan letak kereta Jalan Wangsa Delima berhampiran pusat beli-belah Wangsa Walk, di Wangsa Maju di sini semalam.

Friday, 16 December 2011

Aksi-aksi yang memalukan dalam bola sepak

Aksi-aksi tersebut jarang kita dapat lihat.. Mungkin ia berlaku secara tidak spontan dan photographer yang hebat ini lah yang berjaya mengambil gambar-gambar tersebut.. Kalau ada yang seksi mekci tu, maaflah yea.. hehe~! (11 gambar)

Wednesday, 14 December 2011

KFC Malaysia di maki hamun

Maaflah sebab tajuk itu agak kasar.. Rasanya ramai yang mengetahui berkenaan promosi KFC yang terbaharu iaitu Double Zinger Burger Combo, macam gambar kat bawah nih. Tetapi lepas beberapa jam sahaja dilancarkan, Promosi itu telah ditutup kerana telah mencapai stok yang dihadkan.Ramai pelanggan tidak berpuas hati dan korang boleh lihat pelbagai ragam,kutuk dan macam-macam lagi di laman facebook KFC Malaysia.

Kanta Pelekap yang pelik

Penggunaan kanta pelekap (contact lenses) semakin meluas pada masa kini. Tetapi kebiasaannya mereka yang menggunakannya adalah suka-suka untuk  mata kelihatan cantik kerana terdapat pelbagai warna. Tetapi gambar dibawah ni adalah contact lenses yang jarang-jarang sekali kita dapat tengok. Kalau ada di Malaysia ni, korang nak tak pakai?Hehehe (15 gambar)

Tuesday, 13 December 2011

10 trak aiskrim yang unik

Jika di Malaysia, kebiasaannya hanya menggunakan motor EX5 dan loceng pon pon pon..hehe! Tetapi tidak di luar negara, mereka menggunakan trak yang dihias cantik supaya dapat menarik orang ramai untuk membeli aiskrim tersebut. Korang tengoklah gambar di bawah ni.. Ada 10 trak aiskrim yang unik.. (10 gambar)


Pole Dance Ice Cream Truck

Monday, 12 December 2011

12 Khemah yang cool

Kepada yang kaki camping, bolehlah cuba dapatkan diantara khemah-khemah di bawah.. Sangat cool dan menarik.. Tapi Kecohabes rasa, harganya pasti menarik juga.. Canggih ye khemah-khemah sekarang ni.. (12 gambar)

Orange Solar Tent Concept

Tempat mendaki yang cool

Sesiapa yang minat mendaki macam  gambar kat bawah ni? Kecohabes tak pernah cuba lagi.. Rasa seronok lak tengok diorg buat ni.. Kalau berkesempatan, boleh la cuba kat One Utama..selalu lalu je tengok org..hehe! Kat bawah ni antara tempat2 mendaki yang cool..Jom tengok.. (10 gambar)


Alice in Wonderland Climbing Wall (Japan)

Friday, 9 December 2011

Gabungan gambar pelik

Cuba korang tengok gambar2 di bawah ni. Macam dah dirancang je timing dia.. Padahal tak sengaja jadi camtu. Lawak pon ada..kalau ade gambar yang seksi sikit tu, buat-buat tak taw la yea..hehe!Kanak-kanak tak boleh tengok tau... (9 gambar)

Aksi sukan tali yang ekstrem

Aksi-aksi dibawah adalah sangat menggerunkan. Macamana dorang semua boleh imbangkan badan pada tali tu je kan? siap guna motor lagi.. Memang hebat sungguh la keseimbangan dorang. Ada ke kat sini yang berani buat macam dalam gambar tu?Hehe! (10 gambar)

Thursday, 8 December 2011

Bekas pepper mill yang cool

Selalunya bekas pepper mill semuanya dalam bentuk yang sama. Korang pernah tak jumpa dalam bentuk2 yang berbeza and kreatif macam gambar kat bawah ni.. Ada yang bentuk yang kita tak jangka ianya adalah bekas pepper mill..Sangat unik..huhu~! (10 gambar)


Peppermeister Pepper Grinder

Larian 100m yang mengagumkan

Kalau korang rasa Usain Bolt adalah yang terbaik, korang kena tengok video ni..Baru korang taw siapa yang lagi bagus dari Usain Bolt tu..Tengok sampai habis yea..(Video)

Saturday, 3 December 2011

Ragam peminat bola EPL

Macam2 ragam peminat bola ni kan.. Pada peminat bola EPL, pasti korang cam ape yang pelik kat gambar tu..hehe!Walaupun minat team lain, tetapi nama yang tertera tu pulak dari team lain. Tapi da minat punya pasal, tolak tepi semua tu kan? (4 gambar)

Friday, 2 December 2011

Kajang dilanda banjir

Hujan lebat yang turun sejak dari pukul 2.30pm td menyebabkan berlakunya banjir di sekitar Plaza Metro Kajang. Keadaan disana korang boleh lihat gambar dan video di bawah. Sesiapa yang berada di sana dinasihatkan supaya berjaga-jaga. (2 gambar)



Thursday, 24 November 2011

12 kasut buatan Converse yang cool!

Tak sangka Kecohabes yang Converse ada juga buat kasut yang unik dan cool nih. Sebab biasanya Kecohabes usha, kasut Converse designnya lebih kurang sama semuanya. Jom kita lihat design Converse yang cool kat bawah ni.. (12 gambar)

Wednesday, 23 November 2011

Lokasi yang ekstrem El Caminito del Rey

El Caminito del Rey adalah satu laluan pejalan kaki di sepanjang gaung yang curam berhampiran Alora di wilayah Malaga, Sepanyol. Laluan pejalan kaki ini adalah kira-kira 1 meter (3kaki 3 inci)lebar, dan setinggi 100m dari tanah rata. Dibina daripada konkrit dan sebahagian daripada laluan itu telah runtuh. Untuk pengetahuan korang, tempat ini telah banyak meragut nyawa orang ramai. Tempat ini telah ditutup pada tahun 2000 tetapi pada Jun 2011, tempat ini telah dibuka semula dan kerajaan tempatan bersetuju untuk melakukan pembaikan pada laluan tersebut.Projek ini mengambil masa kira-kira 3tahun untuk disiapkan.(10 gambar)


Tuesday, 22 November 2011

Barang yang tidak seimbang

Maaflah lama tak update..Kecohabes sangat sibuk dengan final exam. Tetapi hari ni Kecohabes akan mula update blog macam biasa.Berbalik kepada tajuk tadi, walaupun kedudukannya tidak seimbang, tetapi tak bermakna ia tidak boleh berdiri kukuh.. Di bawah ni adalah antara barang-barang yang tidak seimbang tetapi tetap kukuh. Sangat unik dan kreatif. Bagaimanalah pemikiran pereka barang tersebut ye. (9 gambar)

Monday, 21 November 2011

Pesilat Indonesia yang hebat

Tak tau Kecohabes nak kata apa. Macam ni kah gaya pesilat? Yang hanya tahu melarikan diri dari pihak lawan? Dah la dalam Sukan Sea.. Kalau rasa-rasa masuk pertandingan untuk bermain macam ni, baik tak payah..  Korang tengok la sendiri video ni.. Nampak gaya semakin ramai negara Asean mula membenci Indonesia.. Macam-macam ragam sudah ditonjolkan pada Sukan Sea edisi ni..

Monday, 14 November 2011

Wanita curi tudung

Tak sangka ada jugak wanita seperti ni ye.. sanggup curi tudung dengan meletakkannya di celah kangkang. Bukan sedikit pulak tu..Sehebat mana pun diorg, CCTV ada kat situ dan dapat merakam gelagat diorg ni. Memalukan kaum wanita betul..(Video)

Friday, 11 November 2011

Gambar Fasha Sandha Bareback

Gambar ini diambil semasa Fasha Sandha menghadiri Majlis Pelancaran Majalah Lisa semalam. Semakin ramai artis yang suka memakai pakaian seperti itu.. Sebelum ini kelihatan Amanda Imani memakai pakaian yang lebih kurang sama sewaktu menghadiri Majlis Rafflesia Norman dan Memey beberapa minggu lepas. (4 gambar)


Thursday, 10 November 2011

Koleksi awek-awek cun

Jangan nak usha lama-lama..nanti terbeliak biji mata sampai tak boleh tutup pulak.. Tapi jangan salahkan Kecohabes pulak yea..Hehe!Gambar-gambar besar untuk tatapan korang..(15 gambar)

Wednesday, 9 November 2011

Nabila Huda berbikini di Pulau Tioman

Beberapa gambar Nabila Huda berbikini di Pulau Tioman telah tersebar di internet. Ia mula tersebar apabila ada peminat Nabila Huda sendiri memuat naik gambar tersebut di laman fanpage Faceook Nabila Huda. Korang nilai2 kan sendiri lah ye lepas tengok gambar nih.. (4 gambar)

Tuesday, 8 November 2011

Buah-buahan yang pelik

Pandai betul diorg ni ubah bentuk buah-buahan,roti dan lain-lain dari bentuk yang asal tu jadi menjadi bentuk yang unik dan pelik..huhu! Walaupun ada yang nampak menggerunkan, tapi kalau tengok banyak kali, nampak comel je semua..hehe! (19 gambar)


Friday, 4 November 2011

Polis bantuan bergaduh dengan pemandu lori

Kecohabes tak pasti kes ni berlaku bila dan di mana. Kelihatan pemandu lori bergaduh dengan polis bantuan disebabkan polis tersebut memanggilnya "pu***ak". Maaf kerana taip bahasa yang kasar. Dan pemandu tersebut mencabar polis tu untuk berlawan dengan syarat polis tersebut menanggalkan uniformnya.. Korang tengokla video tu apa kesudahannya..(Video)

Thursday, 3 November 2011

Kucing mengamuk

Kelakar tengok video nih.. Kucing ni marah n mengamuk kat tuan dia lepas dia dengar bunyi cawan pecah..kesian tuan dia..kena serang dgn kucing..huhu! Korang tengokla video ni..ganas kucing ni..

10 name card yang unik

Kalau korang bercita-cita nak buat name card sendiri, cuba buat yang unik dan menarik..pasti orang akan simpan name card ko tu..macam dalam gambar kat bawah nih..sangat unik dan cool! (10 gambar)

Wednesday, 2 November 2011

10 taman tema air yang menarik di dunia

))Taman tema merupakan salah satu tempat yang sesuai untuk beriadah bersama keluarga. Kebiasaannya taman tema air terletak di pusat bandar untuk membolehkan warga di sana beriadah pada hujung minggu. Gambar dibawah adalah senarai 10 taman tema air yang menarik di dunia. Dan taman tema air terbesar di negara kita, Malaysia, turut berada dalam senarai.. Jom kita tengok.. (20 gambar)

1. Noah's Ark Water Park Wisconsin

Tuesday, 1 November 2011

Kenderaan yang pelik

Gabungan gambar-gambar kenderaan pelbagai guna yang pelik. Kreatif jugak dorang ni kadang2. nak save cost la kot..hehe! (10 gambar)

Monday, 31 October 2011

10 bank terkaya di dunia

Kat bawah ni adalah 10 bank yang terkaya di dunia. Yang pastinya, masih tiada lagi Maybank, CIMB.. hehehe! Layan! (19 gambar)


1) BNP France ( $2964b) - France

Penyokong Negeri Sembilan dibelasah (Video)


SEORANG lelaki yang dipercayai penyokong pasukan bola sepak Negeri Sembilan dibelasah teruk di Stadium Shah Alam malam tadi selepas perlawanan akhir Piala Malaysia, Terengganu menentang Negeri Sembilan.

Lelaki tersebut dibelasah beramai-ramai oleh penyokong bola sepak Terengganu kerana tindakannya yang didakwa telah membakar bendera Negeri Terengganu serta mencetuskan provokasi setelah pasukan Terengganu tewas 1 - 2 kepada Negeri Sembilan.

Friday, 28 October 2011

Kucing berkepala dua

Kucing berkepala dua ini dilahirkan pada 8 September 1999 dan ianya masih hidup sehingga sekarang. Kucing ini yang diberi nama Frank dan Louie ini mempunyai dua kepala dengan dua mulut dan hidung tetapi hanya mempunyai tiga mata dan baru-baru ini telah diisytiharkan oleh Guinness Book of Records edisi 2012 sebagai kucing bermuka dua yang tertua di dunia. Kucing ini telah hidup selama 12 tahun. Kucing pelik ini hanya mempunyai satu otak. Walaupun berkepala dua, kucing ini suka menaiki kereta dan berjalan-jalan. (4 gambar)


10 minyak wangi wanita yang laris

Ada tak kaum2 hawa kat sini??Korang penah beli tak minyak wangi yang Kecohabes nak share nih? Try la guna..mesti terasa anggun dan menawan nanti..hahaha!Bleh la bangga sbb minyak wangi korang guna tu antara 10 minyak wangi yang top..hehe!Igt,utk perempuan je ek... (10 gambar)

Euphoria by Calvin Klein

Thursday, 27 October 2011

Handphone 4 sim pertama di dunia

Selalunya bagi bisnesman, mesti memerlukan banyak no.. no time kerja, and no family.. Mcm korang jgk,byk awek,boypren,mesti pakai byk no kan?Ni kecohabes kasi hp dgn 4sim..senang la kerja korang..xpyh bawak hp banyak2..dlm 1 hp ade 4 sim terus..haha!Antara spec yang best, hp ni didatangkan dgn 2inch touchscreen, TV & FM radio, 0.3mp camera dan harganya sekitar $75. Kalo dalam RM,pandai2 la korang convert sendiri yea.. (5 gambar)

10 jambatan yang terpanjang di dunia

Antara 10 jambatan yang terpanjang di dunia..tidak mengikut susunan ek..Dan yang pasti jambatan Pulau Pinang termasuk sekali 10 jambatan terpanjang.. Kalo korang nak taw yang lagi 9, Korang tengoklah gambar2 kat bawah nih. (10 gambar)


Penang Bridge



Jambatan Pulau Pinang adalah jambatan yang menghubungkan Gelugor dan Seberang Prai di Semenanjung Malaysia. Panjang jambatan ini adalah 8.4 batu dan menjadikannya antara jambatan terpanjang di dunia. Jambatan ini juga menjadi mercu tanda Malaysia dan PLUS Berhad Expressway adalah syarikat yang menguruskan jambatan tersebut.

Wednesday, 26 October 2011

Pegawai perubatan MotoGP Sepang terjatuhkan Marco Simoncelli

Insiden ini berlaku baru2 ni kat Litar Sepang, selepas Marco Simoncelli eksiden dengan 2 penunggang motor yang lain..Selebihnya korang tengokla sendiri video HD nih...

Tuesday, 25 October 2011

Laman web Malaysia Super League telah digodam

Laman Web Malaysia Super League telah digodam kerana tidak puas hati dengan FAM yang menaikkan harga tiket final Piala Malaysia yang sebelum ini adalah RM30 tetapi edisi kali ini dinaikkan kepada RM50. Setakat jam 7.10mlm, web tersebut masih lagi tidak diperbetulkan. Mesej yang ditinggalkan oleh penggodam - "Kami para pencinta BolaSepak Malaysia mahu ranking bolasepak negara naik dan turunkan harga tiket Bukan naik harga tiket, ranking makin turun. Itu bebal lagi   bodoh namanye - Daripada Persatuan-persatuan Pencinta Bola Sepak except FAM!!!!! Dari UM07 AND THE SEKUTU!!" - gambar dan link web berada di dalam

Rumah ikan

Siapa kata ikan xboleh hidup kat darat? Cuba korang tgk gambar2 nih..Selamba je ikan-ikan tu posing kat darat...hehehe! (8 gambar)


Monday, 24 October 2011

Design kalendar yang cool

Antara design2 kalendar yang kreatif.. Ada diantara design tu adalah kalendar lama tapi design dia sangat menarik.. Harap korang paham la cemana nak tgk kalendar tu...Memang tak masuk akal punya kalendar..haha!Enjoy! (17 gambar)


Gelanggang tenis tertinggi di dunia

Gelanggang tenis tertinggi di dunia terletak di hotel yang terkenai di Dubai iaitu hotel Burj Al Arab. Gambar kat bawah ni dah lama, masa Andrey Agassi lawan Roger Federer..Korang tgk la betapa tinggi nya tempat tu.. Relax je dorang main kan?(15 gambar)

Friday, 21 October 2011

10 beg tangan termahal di dunia

Gambar di bawah ni adalah antara 10 beg tangan termahal di dunia. Bagi kaum wanita, tengoklah sepuas-puasnya..Kalau bf korang kaya raya, mintaklah dorg belikan 1..hehehe!Enjoy! (10 gambar)


1. The Hermes Birkin ($1.9million)

Rumah Flintstones

Kecohabes ingat rumah tu sekadar dalam kartun je rupanya rumah tu memang betul2 wujud. Sanggup ye dorg duk uma camtu..Sempit je Kecohabes tengok..Tapi rumah tu ada elektrik..boleh la kalau nak tengok TV..hehe Korang tengokla gambar kat bawah yang Kecohabes kongsi nih. (10 gambar)


Kecohabes Labels

Pelik (127) Lawak (122) Cool (65) Informasi (60) Unik (57) Bangang (43) Fail (39) Video (38) Worldless Wednesday (18) Serius (16) artis (15) Bola (13) Kereta (11) Awek (10) Sengal (10) China (6) Kreatif (6) Cat (5) Extreme (5) Horror (5) Kucing (5) Malaysia (5) Raya (5) Teknologi (5) Transport (5) rumah (5) Binatang (4) Comel (4) Gabungan (4) Harimau Malaya (4) Iklan (4) Santai (4) perempuan (4) Baby (3) Exam (3) Fesyen (3) Gajet (3) Gamer (3) Japan (3) PC (3) Puasa (3) Ramadhan (3) Sebelum dan selepas (3) Singapore (3) Taik (3) aksesori (3) Bahaya (2) Boy (2) Bra (2) Bulu (2) Buncit (2) Chrome (2) Couple (2) Firefox (2) Game (2) Girl (2) Google Chrome (2) Handphone (2) Internet Explorer (2) Jambatan (2) Keretapi (2) Kosmo (2) Manchester United (2) Mercedes (2) Spongebob (2) Superb (2) Toilet (2) Wedding (2) tv3 (2) 2014 (1) 27 (1) 3D (1) Agama (1) Alien vs Predator (1) Anjing (1) Apple (1) Arab (1) Arsenal (1) Atlet (1) Babi (1) Berbuka (1) Berus (1) Bibir (1) Billionaire (1) Boobs (1) Brazil (1) Budak (1) Bus stand (1) CC (1) Ciplak (1) Cosplay (1) Cover (1) Cun (1) Daim (1) Deodorant (1) Diving (1) Duit (1) Eiffel Tower (1) Fat (1) Filem (1) Foto (1) Friend (1) Gangster (1) Geli (1) Gila (1) Gol (1) Google (1) Gym (1) Hack (1) Hair (1) Halal (1) Hotel (1) Illusion (1) Implant (1) India (1) Indonesia (1) Israel (1) JPJ (1) Jersi (1) Juvana (1) KFC (1) KL (1) Kangkang (1) Kawan (1) Kek (1) Kembar (1) Kesian (1) Kosmetik (1) Liverpool (1) Lukisan (1) MU (1) Manu (1) Mata (1) Memo (1) Menara (1) Mickey (1) Muntah (1) Mynewshub (1) Nakal (1) Optical (1) Pencil (1) Perak (1) Pervert (1) Peti surat (1) Photography (1) Piala Dunia (1) Pink (1) Plat (1) Poster (1) Princess (1) Puteri (1) Rambut (1) Romantic (1) Ronaldo (1) Russia (1) Safee Sali (1) Sharpener (1) SimplySiti (1) Siti Nurhaliza (1) Smart (1) Sokernet (1) Spender (1) Stacy (1) Style (1) Suka-suka (1) Surgery (1) Swimming (1) Syiling (1) TV (1) Teapot (1) Terjun (1) Thumb drive (1) Tindik (1) Tip (1) Typography (1) Urinal (1) Website (1) Weight (1) Weird (1) World Cup (1) Ziana Zain (1) bajet (1) buah-buahan (1) c (1) cinta (1) free (1) fruit (1) gitar (1) ipad (1) lelaki (1) mcd (1) mcdonald's (1) panda (1) photoshop fail (1) receipt (1) seksi (1) teksi (1) telur (1) tingkat (1)