Entri yang Kecohabes (Busuk.org)

Friday, 14 October 2011

Menara Spinnaker

Menara Spinnaker, yang terletak di Portsmouth, England adalah menara setinggi 170m iaitu bersamaan 560kaki. Ia terletak di tengah-tengah Pelabuhan Portsmouth. Bentuk bangunan ini adalah seakan-akan bangunan Burj Al Arab di Dubai. Bangunan ini mula di bina pada tahun 2002 dan siap sepenuhnya pada tahun 2005 pada harga sekitar $35juta. Teringin Kecohabes nak naik bangunan ni..huhu~!



Casing CPU guna botol arak

Kreatif sungguh mamat ni.. Dari botol arak yang kecik tu,dia boleh jadikan CPU dia..kalau macam ni,senang la nak bwk balik CPU.. besa botol je..huhuh! Sape2 reti buat tak?tolong buatkan utk Kecohabes..tp bkn guna botol arak tu la ek..gune material laen ke..hehe! (10 gambar)

Thursday, 13 October 2011

Iklan untuk perokok

Pelbagai iklan-iklan untuk perokok supaya berhenti daripada merokok. Harap korang yang merokok tu, dapatlah berhenti merokok ye..xelok untuk kesihatan.lagi memudaratkan je...Jadi macam Kecohabes, xmerokok..hehe!(19 gambar)

Coffee Art

Mesti korang pernah tengok gambar2 macam ni. Tapi Kecohabes pasti korang mesti tak reti nak buat mcm ni kan? Kat bawah ni Kecohabes nak share gambar2 coffee art nih dan ada la sikit gambar cara macam mana nak buat.. Kot2 korang boleh cuba nanti..mana taw jadi camtu, kan?hehe! (24 gambar)


Wednesday, 12 October 2011

Ibu bapa yang fail!

Korang jangan buat macam dalam gambar kat bawah ni pulak..Terutama gambar yang last skali tuh,Jahanam anak2 korang nanti.. Sayangilah anak korang..hehe! (15 gambar)

Berita Harian yang fail!

Korang cari la sendiri yea ape yang fail kat paper Berita Harian hari ni (Rabu - 12 Oktober 2011). Jarang sekali Berita Harian ni fail..tapi arini tetap fail..hehehe! (2 gambar)

Tuesday, 11 October 2011

Cupcakes yang comel

Ada kat sini penggemar cupcakes tak? Mehla tengok pelbagai variasi cupcakes yang Kecohabes kongsi nih.. Comel2 belaka..mana tau nanti korang boleh buat cupcakes sama macam gambar nih...(12 gambar)

Aksi si comel

Aksi-aksi tidur kucing2 yang sangat comel. Seronok betul tgk kucing2 tu tido..hehe! (12 gambar)

Monday, 10 October 2011

Kolam renang terdalam di dunia

Nemo 33 adalah sebuat pusat kolam renang terdalam di dunia yang terdapat di Brussel, Belgium. Kolam ini mempunyai dua kawasan yang rata pada  paras kedalaman 5m (16kaki) dan 10m (32 kaki) dan mempunyai 1 bulatan besar pada kedalaman 33m (108 kaki). Kolam ini dipenuhi dgn 25000000 liter air yang tidak berklorin dan mempunyai beberapa gua di  pada kedalaman 10m. Terdapat banyak tingkap di dalam kolam tersebut yang membolehkan pelawat di luar melihat bagaimana struktur kolam itu. Kompleks ini telah direka oleh pakar selam, John Beernaerts sebagai kolam pelbagai guna, rekreasi dan ia dibuka pada tahun 2004. Kalaulah Kecohabes diberi peluang, Kecohabes nak cuba jugak tapi mestilah ada pakar penyelam kat sebelah..huhu~! (15  gambar)

Ninja tahun 2020

Sekali pandang, macam ninja pon ada kan?huhuh!Tak sangka Kecohabes fesyen yang macam ni pon ada. Siapalah designer dia ek. Pelik sangat design dia.. Ntah bila la sesuai nak pakai pakaian cenggitu... (7 gambar)

Sunday, 9 October 2011

Citymobil

Citymobil adalah satu projek di Eropah yang masih di dalam percubaan. Citymobil merupakan kenderaan yang tidak memerlukan pemandu untuk menggerakkannya. Anggaran kos untuk projek ini adalah sekitar 40 juta euro dan melibatkan 28 rakan kongsi dalam 10 negara. Pada masa kini, 3 tempat percubaan telah dipilih iaitu di lapangan terbang Heathrow, London, pusat pameran baru di Rom dan bandar Castellon di timur Sepanyol.

Kecohabes Labels

Pelik (127) Lawak (122) Cool (65) Informasi (60) Unik (57) Bangang (43) Fail (39) Video (38) Worldless Wednesday (18) Serius (16) artis (15) Bola (13) Kereta (11) Awek (10) Sengal (10) China (6) Kreatif (6) Cat (5) Extreme (5) Horror (5) Kucing (5) Malaysia (5) Raya (5) Teknologi (5) Transport (5) rumah (5) Binatang (4) Comel (4) Gabungan (4) Harimau Malaya (4) Iklan (4) Santai (4) perempuan (4) Baby (3) Exam (3) Fesyen (3) Gajet (3) Gamer (3) Japan (3) PC (3) Puasa (3) Ramadhan (3) Sebelum dan selepas (3) Singapore (3) Taik (3) aksesori (3) Bahaya (2) Boy (2) Bra (2) Bulu (2) Buncit (2) Chrome (2) Couple (2) Firefox (2) Game (2) Girl (2) Google Chrome (2) Handphone (2) Internet Explorer (2) Jambatan (2) Keretapi (2) Kosmo (2) Manchester United (2) Mercedes (2) Spongebob (2) Superb (2) Toilet (2) Wedding (2) tv3 (2) 2014 (1) 27 (1) 3D (1) Agama (1) Alien vs Predator (1) Anjing (1) Apple (1) Arab (1) Arsenal (1) Atlet (1) Babi (1) Berbuka (1) Berus (1) Bibir (1) Billionaire (1) Boobs (1) Brazil (1) Budak (1) Bus stand (1) CC (1) Ciplak (1) Cosplay (1) Cover (1) Cun (1) Daim (1) Deodorant (1) Diving (1) Duit (1) Eiffel Tower (1) Fat (1) Filem (1) Foto (1) Friend (1) Gangster (1) Geli (1) Gila (1) Gol (1) Google (1) Gym (1) Hack (1) Hair (1) Halal (1) Hotel (1) Illusion (1) Implant (1) India (1) Indonesia (1) Israel (1) JPJ (1) Jersi (1) Juvana (1) KFC (1) KL (1) Kangkang (1) Kawan (1) Kek (1) Kembar (1) Kesian (1) Kosmetik (1) Liverpool (1) Lukisan (1) MU (1) Manu (1) Mata (1) Memo (1) Menara (1) Mickey (1) Muntah (1) Mynewshub (1) Nakal (1) Optical (1) Pencil (1) Perak (1) Pervert (1) Peti surat (1) Photography (1) Piala Dunia (1) Pink (1) Plat (1) Poster (1) Princess (1) Puteri (1) Rambut (1) Romantic (1) Ronaldo (1) Russia (1) Safee Sali (1) Sharpener (1) SimplySiti (1) Siti Nurhaliza (1) Smart (1) Sokernet (1) Spender (1) Stacy (1) Style (1) Suka-suka (1) Surgery (1) Swimming (1) Syiling (1) TV (1) Teapot (1) Terjun (1) Thumb drive (1) Tindik (1) Tip (1) Typography (1) Urinal (1) Website (1) Weight (1) Weird (1) World Cup (1) Ziana Zain (1) bajet (1) buah-buahan (1) c (1) cinta (1) free (1) fruit (1) gitar (1) ipad (1) lelaki (1) mcd (1) mcdonald's (1) panda (1) photoshop fail (1) receipt (1) seksi (1) teksi (1) telur (1) tingkat (1)