Entri yang Kecohabes (Busuk.org)

Saturday, 24 September 2011

Lori berhantu

Sapa2 yang sakit jantung, penakut, digalakkan tengok gambar kat dalam nih..Sekian..

gambar sebenar berada di dalam (gambar hiasan)

Jambatan yang unik di dunia

Antara jambatan-jambatan yang unik dan cantik di dunia.. Bila la pulak Malaysia nak ada jambatan-jambatan yang unik camni ek..heheh! (7 gambar)



Friday, 23 September 2011

Pantai tertutup, Jepun Ocean Dome

Jepun Ocean Dome, dibuka pada tahun 1993 dan terletak kira-kira 1200 km selatan Tokyo, iaitu di Miyazaki, Jepun. Pantai ini seakan pantai sebenar dan terdapat 1 sahaja di dunia. Air di situ sentiasa kebiruan dan tidak terlalu panas atau sejuk, amat sesuai untuk berenang. Jepun Ocean Dome terdapat gunung berapi tiruan yang sentiasa mengeluarkan larva palsu di setiap jam. Berkeluasan kira-kira 300x100m dan ia tersenarai di dalam buku rekod dunia sebagai pantai tertutup terbesar di dunia. Di sini juga terdapat kemudahan lain seperti gelanggan tenis, pusat membeli belah dan padang golf. (8 gambar)


Sarung keyboard yang pelik

Bagi yang menggunakan keyboard dan semasa menaip, selalu mengeluarkan bunyi yang bising, boleh lah mencuba sarung nih. Sarung ni boleh mengurangkan bunyi semasa korang menaip. Selain tu bolehlah melindungi keyboard korang yang mahal tuh..~ (3 gambar)


Thursday, 22 September 2011

Wordless Wednesday (Pasta yang ehem2)


p/s : Macam ni pon ada ke?

Wordless Wednesday (Ayam golek)


p/s : tajuk xda kene mengene pon.. hahaha! 

Wordless Wednesday (Tolong!!)


p/s  : Help me!!! =P

Wednesday, 21 September 2011

Kamera terkecil rakam video HD

Di Jepun terdapat syarikat yang terkenal menghasilkan alat yang tak masuk akal yang terletak di Tokyo. Syarikat tersebut, Thanko memperkenalkan kamera mikro, MAME-CAM DX(JP). Kamera ini beratnya hanya 14g dan boleh merakam video dalam format HD, iaitu pada resolusi 1280x960 dan 30fps (AVI). Gambar yang ditangkap pula pada resolusi 3264x2448. Kamera ini juga boleh menggunakan peranti perakam suara. Semua fail boleh disimpan pada kad microSD/ SDHC (max 32GB). Kamera ini juga terdapat USB 2.0 port. MAME-CAM boleh di beli di web rasmi Thanko pada harga $99.  - Kalo korang minat, boleh beli secara online.. (5 gambar)

Sebelum dan selepas

Kejadian ni berlaku pada 13/9/2011 kat Kelana View, Kelana Jaya. Kereta ni kena clamp. Korang nampak tak apa yang ada kat cermin kereta tu? 1 kertas tu saman dan yang 1 lagi tu, kena la tengok sendiri kat dalam..hehe!.Sorry la sebab lambat update. hehe~! Korang tengokla sendiri apa yang jadi kat kereta dia ek..

Tuesday, 20 September 2011

IPhone cases yang pelik

Sebuah syarikat di Jepun, Dokkiri telah mencipta satu IPhone cases yang mempunyai tangan di belakang cases tersebut. Tangan tersebut menggunakan material silikon dan boleh merasa tekstur sama seperti memegang tangan seseorang. IPhone cases ini didatangkan dengan dua versi iaitu tangan seorang wanita yang dikenali sebagai "Tangan nami" dan tangan kanak-kanak yang dikenali sebagai "Tangan Yamato". IPhone Cases mula dijual kepada orang ramai bermula dari bulan September 2011 iaitu pada bulan ini. - Kecohabes terpikir, macam mana nak letak kat poket seluar eh? lagi2 yang pakai seluar jean..huhuh! (4 gambar)


Kain kapan jenama Bvlgari

Pernahkah anda terfikir perlukah kain kapan semahal ini? Perlu ke kita pakai kain kapan yang mahal2 untuk membaluti tubuh kita yang telah mati nanti? Kain kapan ini dijual kat orang-orang kaya di Arab Saudi. Harap jangan orang Malaysia tiru sudah. Semahal kain kapan korang pon bila berada di dalam liang lahat, ia tetap akan reput..Wallahualam. (5 gambar)

Monday, 19 September 2011

Aksi-aksi di pantai part 1 (oversea)

Pelbagai aksi-aksi spontan yang menarik semasa berada di pantai. Bukan di Malaysia taw.. aksi2 nih semuanya luar dari Malaysia. Kalau ternampak gambar yang pelik-pelik sket tu, buatt2 tak tau la ek..Layan!(19 gambar)

Sunday, 18 September 2011

Bola boling yang pelik

Tak sangka pulak Kecohabes sampaikan bola boling pon ada design yang pelik2..Gambar yang last skali tu la paling tak tahan..huk3.. Kalau dah design camtu kan, sayang pulak nak guna ek? Mesti mahal bola camtu..huk3.Layan! (10 gambar)

Fesyen kasut wanita terkini

Bagi kaum wanita yang mempunyai duit simpanan yang lebih, boleh lah membeli kasut-kasut kat bawah nih..Selalunya korang beli kasut mesti design yang lebih kurang je.. Cuba korang beli yang unik macam gambar nih. Barulah stylo dan orang akan pandang korang bila pakai..hehe! (15 gambar)


Kasut Gajet

Kecohabes Labels

Pelik (127) Lawak (122) Cool (65) Informasi (60) Unik (57) Bangang (43) Fail (39) Video (38) Worldless Wednesday (18) Serius (16) artis (15) Bola (13) Kereta (11) Awek (10) Sengal (10) China (6) Kreatif (6) Cat (5) Extreme (5) Horror (5) Kucing (5) Malaysia (5) Raya (5) Teknologi (5) Transport (5) rumah (5) Binatang (4) Comel (4) Gabungan (4) Harimau Malaya (4) Iklan (4) Santai (4) perempuan (4) Baby (3) Exam (3) Fesyen (3) Gajet (3) Gamer (3) Japan (3) PC (3) Puasa (3) Ramadhan (3) Sebelum dan selepas (3) Singapore (3) Taik (3) aksesori (3) Bahaya (2) Boy (2) Bra (2) Bulu (2) Buncit (2) Chrome (2) Couple (2) Firefox (2) Game (2) Girl (2) Google Chrome (2) Handphone (2) Internet Explorer (2) Jambatan (2) Keretapi (2) Kosmo (2) Manchester United (2) Mercedes (2) Spongebob (2) Superb (2) Toilet (2) Wedding (2) tv3 (2) 2014 (1) 27 (1) 3D (1) Agama (1) Alien vs Predator (1) Anjing (1) Apple (1) Arab (1) Arsenal (1) Atlet (1) Babi (1) Berbuka (1) Berus (1) Bibir (1) Billionaire (1) Boobs (1) Brazil (1) Budak (1) Bus stand (1) CC (1) Ciplak (1) Cosplay (1) Cover (1) Cun (1) Daim (1) Deodorant (1) Diving (1) Duit (1) Eiffel Tower (1) Fat (1) Filem (1) Foto (1) Friend (1) Gangster (1) Geli (1) Gila (1) Gol (1) Google (1) Gym (1) Hack (1) Hair (1) Halal (1) Hotel (1) Illusion (1) Implant (1) India (1) Indonesia (1) Israel (1) JPJ (1) Jersi (1) Juvana (1) KFC (1) KL (1) Kangkang (1) Kawan (1) Kek (1) Kembar (1) Kesian (1) Kosmetik (1) Liverpool (1) Lukisan (1) MU (1) Manu (1) Mata (1) Memo (1) Menara (1) Mickey (1) Muntah (1) Mynewshub (1) Nakal (1) Optical (1) Pencil (1) Perak (1) Pervert (1) Peti surat (1) Photography (1) Piala Dunia (1) Pink (1) Plat (1) Poster (1) Princess (1) Puteri (1) Rambut (1) Romantic (1) Ronaldo (1) Russia (1) Safee Sali (1) Sharpener (1) SimplySiti (1) Siti Nurhaliza (1) Smart (1) Sokernet (1) Spender (1) Stacy (1) Style (1) Suka-suka (1) Surgery (1) Swimming (1) Syiling (1) TV (1) Teapot (1) Terjun (1) Thumb drive (1) Tindik (1) Tip (1) Typography (1) Urinal (1) Website (1) Weight (1) Weird (1) World Cup (1) Ziana Zain (1) bajet (1) buah-buahan (1) c (1) cinta (1) free (1) fruit (1) gitar (1) ipad (1) lelaki (1) mcd (1) mcdonald's (1) panda (1) photoshop fail (1) receipt (1) seksi (1) teksi (1) telur (1) tingkat (1)